Mees de Wit uit Weesp speelt in Ajax Onder 19.
Mees de Wit uit Weesp speelt in Ajax Onder 19. Foto: Ajax Showtime / Bram van der Ploeg

Piet Keizer wilde graag aan de slag met Mees de Wit

Sport

WEESP - Piet Keizer zag het helemaal zitten in Ajax-talent Mees de Wit uit Weesp. De legendarische linksbuiten wilde de Weesper, ook linksbuiten, helpen met tips en training. Helaas komt dat er niet van, zoals bekend overleed Piet Keizer afgelopen week.

Keizer had nog grote plannen met Mees de Wit, zo verklapt begeleider Stefano van Delden in gesprek met Ajax Showtime. De website meldt: "De linksbuiten van Ajax O19 wil stappen zetten in zijn carrière en riep de hulp in van Keizer, met wie hij door scouts en kenners vaak wordt vergeleken. Tot grote verbazing van kamp De Wit zei Keizer meteen ja."

'Laatste projectje'
"Mees was Keizer zijn laatste projectje", stelt Van Delden, die Keizer kende van zijn periode bij PR Sportmanagement, het bedrijf van Peter R. de Vries, waar ook Keizer werkzaam was. "Hij zei: Ik doe het normaal gesproken niet, maar voor Mees maak ik een uitzondering".

Het veld op
Door het overlijden van het Ajax-icoon komt het er niet meer van. Dat raakt Van Delden en De Wit. "Hij wist dat hij niet lang meer te leven had. Ik heb begrepen dat het voor hem de laatste keer was dat hij het veld op wilde. Keizer kende Mees goed, omdat hij goed bevriend was met zijn oom", aldus Mees' begeleider op Ajax Showtime.

Meer Mees
In dit artikel heeft Ajax Showtime nog meer aandacht voor Mees de Wit. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant