Afbeelding

Bulldozer, brokken puin en stof: werk aan de kerk is begonnen

Buurt / wijk

WEESP - Het is een raar gezicht: een bulldozertje, smal genoeg om door de hoge deuren naar binnen te rijden, staat midden in de Laurentiuskerk aan de Herengracht op een stapel puin.

Het puin komt van de vloer. Buiten staat er een container vol van. Het herstel van de fundering van het kerkgebouw is begonnen. Onder de weggehaalde kerkvloer komen gemetselde bogen tevoorschijn. Eigenaar Cees van Vliet legt uit dat hier een geheel nieuwe fundering komt: een betonnen vloer die dankzij een slimme constructie de functie van de oude fundering overneemt.

Het is erg stoffig binnen. "Dit sloopwerk vind ik ook niet prettig om te zien. Maar het is nu eenmaal nodig om er weer iets moois van te maken." Hij staat er met gepaste trots. Buiten op het bouwhek staat een grote foto van vorig jaar, dus nog met toren en groen kruis. "Precies zo gaat het weer worden", zegt Van Vliet over 'het baken van Weesp'. In de kerk komen nieuwe functies, waaronder een proefbrouwerij en een yogastudio. Medio 2018 moet het klaar zijn.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant