Afbeelding

Gooise Meren en Amsterdam zien fusie met Weesp wel zitten

Politiek

WEESP - Gooise Meren en Amsterdam hebben allebei wel oren naar een fusie met Weesp. Dat zou wat hen betreft eerst ambtelijk moeten gebeuren en daarna ook bestuurlijk. Dat hebben de gemeentebesturen van de twee gemeenten afgelopen week aan Weesp te kennen gegeven. 

Wat Gooise Meren betreft kan een ambtelijke fusie meteen al plaatsvinden, een bestuurlijke fusie zou enkele jaren later kunnen volgen. Dat betekent dan dat Gooise Meren en Weesp één gemeente worden. Gooise Meren denkt wat dat betreft aan het jaar 2022, maar daarover kan nog gesproken worden. Gooise Meren hecht veel waarde aan een fusie met Weesp, omdat de stad daarmee behouden wordt voor de Gooi- en Vechtstreek. Dat heeft onder meer economische voordelen. 

Amsterdam laat jaartal bestuurlijke fusie aan Weesp
Naast Gooise Meren heeft ook Amsterdam dus te kennen gegeven graag te fuseren met Weesp. Wat Amsterdam betreft gebeurt dat ook eerst ambtelijk en daarna bestuurlijk. Amsterdam noemt echter geen jaartal. De keuze daarvoor wordt aan Weesp gelaten. Amsterdam wil geenszins de indruk wekken dat zij Weesp 'over nemen'.

Weesp moet nu zelf een keuze maken tussen Gooise Meren of Amsterdam. De gemeente hakt rond november een knoop door. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant