Nu nog een leeg kantoor, straks een grand café.
Nu nog een leeg kantoor, straks een grand café. Foto: André Verheul

Voormalige bank Grote Plein wordt grand café

B2b

WEESP - Café De Eendracht uit Abcoude slaat de vleugels uit naar Weesp. Aan het Grote Plein moet volgend jaar een grand café komen, zo is het plan. 

Het grand café komt in het oude pand van de ABN Amro-bank en moet volgend voorjaar open gaan. Het moet een plek worden waar je straks van 's morgens vroeg tot 's avonds laat terecht kunt om een hapje te eten, een borreltje te halen of gewoon lekker te genieten van een kop koffie en een krant. 

Het grand café gaat werken volgens hetzelfde concept als het grote Abcouder broertje. De Weesper vestiging moet een volgende stap worden. "Weesp stond al langer hoog op ons verlanglijstje. We zochten lang naar het perfecte pand daarvoor, maar we vonden niks wat ons het wauw-gevoel gaf", vertelt horecaondernemer Jos Kraan van De Eendracht. "Een paar jaar geleden hebben we nog even naar het leegstaande postkantoor aan de Oude Gracht gekeken. Een prachtpand, maar daar zaten teveel haken en ogen aan. Daarna kwam het bankkantoor op de markt. Het klopte meteen. Deze locatie geeft ons zoveel kansen."

Eerst nog volop verbouwen
Voordat de deuren van het grand café open gaan moet er nog wel het een en ander gebeuren. "Er moet echt nog heel veel geregeld worden. Met de gemeente, om maar wat te noemen. Want of dat terras straks wel mag, wordt afwachten. Wat ons betreft valt of staat het er wel een beetje mee. We hebben goede hoop dat dat in orde komt. We focussen ons erop om volgend jaar nog voor de zomer open te gaan. Er nog veel verbouwd worden. We staan te trappelen om van start te gaan", besluit Kraan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant