Afbeelding
Foto: André Verheul

Verkiezingen in zicht: Weesper politiek houdt de benen nu al stil

Politiek

WEESP - Als de gemeenteraad terug is van vakantie, hoeven we geen van ambitie stuiterende raadsleden te verwachten die het ene na het andere roer omgooien. B en W houden de benen stil en laten de coalitietandem van WSP, GroenLinks en PvdA alvast uitrollen naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Voor de vakantie besprak de gemeenteraad de Kadernota, de richtlijn voor de begroting van 2018. Het stuk werd onthaald op "gebrek aan daadkracht" en "toont geen ambitie". WSP-fractievoorzitter Lars Boom gaf toe dat het qua nieuw beleid nogal mager is, maar dat je als coalitie nu eenmaal niet over je graf heen wil regeren. "Dus de WSP denkt na de verkiezingen niet in het college terug te komen", zo kopte de oppositie voor open doel in. WSP-wethouder Overmars zei: "We tonen wél ambitie, door de komende maanden daadwerkelijk af te maken wat we hebben afgesproken."

Overigens: bij de Kadernota is het de bedoeling dat elke fractie suggesties aanlevert voor nieuw beleid, maar ook daarmee was het magertjes gesteld.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant