Dit is de Bloemendalerpoldersingel. Twee keer links en je staat in het Jakop Slegthof.
Dit is de Bloemendalerpoldersingel. Twee keer links en je staat in het Jakop Slegthof. Foto: André Verheul

Weesp bouwt door, dus: straatnamen gezocht

Buurt / wijk

WEESP - Weesp bouwt in het komende decennium 2750 woningen in de Bloemendalerpolder. Dat betekent ook vele nieuwe straatnamen. Wie bepaalt die straatnamen eigenlijk?

Waar sommige gemeenten een plaatsnamencommissie hebben, is het kiezen van straatnamen in Weesp een klusje van B en W. "Soms doet een inwoner een suggestie, soms is er een prijsvraag. We kijken de namen niet te ingewikkeld zijn of zoeken iets dat bij elkaar past, zoals de kunstenaarswijk", verwijst burgemeester Van Bochove naar een van de nieuwste hofjes in Leeuwenveld. Hier vinden we het Jakop Slegthof, het Thom Posthumahof, het Wout van Vliethof en het Pieter van Velzenhof.

Achter dit Leeuwenveld komt Weespersluis met 2750 woningen. Een aantal straatnamen is al bekend. Wethouder Eijking deed op Radio Weesp een oproep en dat leverde 70 suggesties op. Met in het achterhoofd dat Weespersluis een wijk wordt waarin groen en water een belangrijke rol spelen, viel de keuze op thema's waarbij de Vecht en historie met elkaar verweven zijn. Dus rijden we straks over de Muiderslotlaan, de Fort Abcoudestraat, het Abcoudepad, de Fort Hinderdamstraat, het Hinderdampad en het Fort Diemerdamstraat.

Voor veel andere nieuwe straten worden nog straatnamen gezocht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant