Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Weesp heeft nog geen plannen voor 'genderneutraal beleid'

Algemeen

WEESP - De gemeente Weesp gaat vooralsnog geen 'genderneutraal beleid' voeren. Dat zegt een gemeentewoordvoerder. "Het staat momenteel nog niet op de agenda", zo laat ze weten. 

'Genderneutraal beleid' zou kunnen betekenen dat er op het gemeentehuis toiletten komen, waar geen onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen. Daarnaast kan de gemeente genderneutrale aanspreekvormen gaan gebruiken in speeches en brieven en zou er zo min mogelijk naar het geslacht gevraagd kunnen worden op formulieren. 

Voor Weesp is dit voorlopig dus nog niet aan de orde, zo laat de gemeente weten. "Het speelt momenteel nog niet. Maar het is natuurlijk wel een punt dat onze aandacht heeft nu er een maatschappelijke discussie ontstaat over genderneutraal beleid. Het is zeker niet uit te sluiten dat er na het zomerreces door het gemeentebestuur of de gemeenteraad nog over gesproken zal worden."

De NOS berichtte vanmorgen dat tientallen gemeenten een 'genderneutraal beleid' overwegen. Aanleiding is het nieuws dat Amsterdam vorige week neutrale aanspreekvormen introduceerde die ambtenaren kunnen gebruiken. De omroep meldt nu dat 38 gemeenten hier ook over nadenken. In de meeste gemeenten, 83 van de 150, wordt er niet over concreet beleid nagedacht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant