Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Steeds meer drukte op het gemeentehuis

Algemeen

WEESP - Het aanvragen van een paspoort, het verlengen van een rijbewijs: het wordt steeds drukker op het gemeentehuis. Dat stelt de gemeente. De agenda van de afdeling burgerzaken staat steeds vaker helemaal vol. En daarom moet er extra personeel komen. 

Dat het steeds drukker wordt heeft alles te maken met de gestage toename van het aantal bewoners van Weesp. 

Afsprakenagenda loopt steeds vaker vol
De drukte heeft vooral als gevolg dat je steeds langer moet wachten om je paspoort aan te vragen of andere burgerzaken te regelen. Er wordt wel op afspraak gewerkt, maar de afspraken lopen zo vol dat je soms pas na een week of meerdere weken terecht kunt. Naast de drukte aan de balies wordt het ook aan de telefoon steeds drukker, de wachttijden lopen ook daar steeds hoger op. 

Om de drukte beter het hoofd te kunnen bieden denkt de gemeente aan het aannemen van extra personeel. Het gaat om totaal 1,0 fte verdeeld over zowel de balie als de telefoon en verdeeld over meerdere mensen.

Straks nog drukker
Ook met extra personeelsleden zal de drukte op het stadskantoor de komende jaren toenemen, omdat Weesp nog steeds groter wordt. Het zou kunnen dat er de komende jaren nog meer personeel aangenomen moet worden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant