Afbeelding
Archieffoto: Christian Pfeiffer

Zierleyn (D66) doet bewust een stapje terug

Politiek

WEESP - Dat Christian Zierleyn afstand doet van zijn plek als lijsttrekker van D66 is een bewuste keuze van hem zelf. De Weesper noemt het na acht jaar 'wel mooi geweest'. 

Zierleyn geeft aan dat de afgelopen acht jaar, eerst als wethouder en vervolgens als raadslid, er erg in hebben gehakt. "Je hebt zo drie of vier avonden per week aan de slag of weg. Het is heel leuk om te doen, maar kost ook heel veel energie. Op een gegeven moment wordt dat gewoon teveel. Ik wil nu onder andere meer tijd aan mijn gezin gaan besteden", aldus Zierleyn.

Zierleyn zwaait af als raadslid
De Weesper keert na de gemeenteraadsverkiezingen ook niet terug als raadslid. "Ik heb wel aangegeven graag op de kieslijst te staan bij de verkiezingen, maar graag op een lage plaats. Ergens onderaan. Ik wil ook zeker wel actief blijven, maar liever als commissielid of iets dergelijks daar sta ik zeker voor open."

Vandaag werd bekend dat Zierleyn als D66-lijsttrekker wordt opgevolgd door Leon de Lange. "Een goede opvolger", zo zegt Zierleyn over De Lange. "Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de D66-kar goed kan trekken."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant