Op welke punten nemen de Weesper politieke partijen straks hun beslissing? En waarom weten we dat nog niet?
Op welke punten nemen de Weesper politieke partijen straks hun beslissing? En waarom weten we dat nog niet? Foto: Pixabay

Oud-wethouder: 'Politieke partijen moeten nu zeggen hoe ze tot een besluit gaan komen'

Politiek

WEESP - Welke afwegingen maakt de Weesper politiek eigenlijk als het gaat om de keuze Amsterdam/Gooise Meren? Die vraag stelt oud-wethouder Dick Spel in een ingezonden artikel in het WeesperNieuws van deze week.

Samengaan met Amsterdam of met Gooise Meren? Voordat die keuze wordt gemaakt, is de belangrijke vraag wat de afwegingen van de Weesper politiek zijn. Omdat deze vraag nog niet is beantwoord, kunnen de inwoners hierover geen politieke dialoog voeren. Zij worden nu gedwongen in een 'Amsterdam-of-Gooise-Meren'-discussie. En daar schiet je niets mee op, zo meent Spel.

Het is daarom tijd dat de Weesper politieke partijen hun invulling van het afwegingskader aan de bevolking voorleggen. En vertellen welke onderwerpen en standpunten zij belangrijk vinden en hoe zwaar ze die willen meewegen in hun standpunten. Zodat de inwoners van Weesp op dat politieke voorsorteren kunnen reageren. Alleen dan is er een kans op een inhoudelijke discussie, of misschien zelfs een dialoog. En kunnen de Weesper politieke partijen op basis van die dialoog een weloverwogen keuze maken.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant