Afbeelding
Foto: Pixabay

Gemeentekas Weesp op orde, druk op financiële positie blijft

Politiek

WEESP De gemeenteraad heeft gisteren de begroting voor 2018 vastgesteld. Volgens wethouder Joop Overmars (WSP) is er sprake van een positief meerjarenperspectief.

Hij constateert dat de gemeentelijke organisatie verder onder druk staat om alle taken uit te kunnen voeren. Om toch een sluitende begroting voor te leggen - ondanks enkele stevige extra uitgaven voor personeel en organisatie - vermindert de raad de uitgaven voor nieuw beleid en in de vrije investeringsruimte. Verder is de bestemmingsreserve Sociaal Domein ingezet (€ 366.000) en er is afgezien van het Jong Talentprogramma.

Sociaal domein
"Overigens blijft het een feit dat de algehele financiële positie van onze gemeente onverminderd onder druk staat", aldus de gemeente. Het college zegt er trots op te zijn dat ze in turbulente tijden de decentralisaties in het sociaal domein op een goede manier hebben kunnen organiseren. Daar gaat het grootste deel van de begroting aan op.

Vechtstede
Weesp heeft een begroting van 48 miljoen euro. De 4,4 miljoen euro voor uitbreiding van het Vechtstede College is volgend jaar de grootste investering.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant