Carry Slee in de aula: een hele eer!
Carry Slee in de aula: een hele eer! Foto: Sophie Kerssemakers

Carry Slee leest voor op basisschool Weesperrijk

Kunst & cultuur

WEESP Een hele eer voor groep zes: de gevierde kinderboekenschrijfster Carry Slee bracht vandaag een bezoek aan hun klas in de Brede School Weesperrijk in Weesp. Het bezoek was bedoeld om de Kinderboekenweek af te trappen met haar nieuwe ‘Juf Braaksel’ boek: Juf Braaksel en de woeste achtervolging.

In de klas werd voorgelezen (”Wat een keurige kinderen!” zei de auteur na afloop) en de leerlingen mochten met de beroemdheid op de foto. Om het allemaal nóg specialer te maken ontving ieder kind een eigen exemplaar waarin de schrijfster desgewenst haar handtekening zette.  Na afloop werd Carry Slee in de aula geïnterviewd voor het VPRO-programma Brommer op Zee. 

(de tekst gaat verder na de afbeelding)

Het boek is al weer het vijfde in de Juf Braaksel-reeks en werd geïllustreerd door Iris Boter. Het verhaal: groep zeven is superblij dat de valse juf Braaksel spoorloos is. Alleen Lucas weet dat ze misschien niet voorgoed van haar af zijn. Tot zijn schrik komt hij erachter dat ze door het magische kompas veranderd is in een wolk. En ook als wolk blijkt juf Braaksel nog steeds gevaarlijk te zijn. Wat moet Lucas nu? Zal hij het Lotte, Thijs en Milou vertellen?

Lucas aarzelt, maar als een weerprofessor de opdracht krijgt de geheimzinnige wolk te vangen en te bestuderen, heeft hij de hulp van zijn vrienden nodig. Ze zijn het er alle vier over eens: de gemene Braaksel mag nooit meer terugkomen. Ze gaan tot het uiterste om dit voor elkaar te krijgen.


Carry Slee op bezoek in Brede School Weesperrijk - foto Sophie Kerssemakers

Carry Slee is de meest bekende kinderboekenauteur van Nederland. Hele generaties zijn met haar kinderboeken opgegroeid. Tien keer won ze de prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Jonge Jury. Van haar boeken zijn meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht en een aantal van haar boeken werd succesvol verfilmd.


Carry Slee met groep 6 - foto Brede school Weesperrijk


In de rij voor een handtekening van de auteur - foto Brede school Weesperrijk

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant