Overal in Nederland zijn ateliers te bezoeken.
Overal in Nederland zijn ateliers te bezoeken. Foto: Pexels

Honderden open ateliers, waaronder in Weesp

Kunst & cultuur

REGIO - Komend weekend vindt de negende editie plaats van het Landelijk Atelierweekend, waaraan honderden ateliers in heel Nederland deelnemen. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars. In Weesp doet Bevo Glaskunst Atelier mee.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend op zaterdag 24 en zondag 25 juni krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de omgeving en zo meer te weten te komen over hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De overkoepelende organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

Deelnemers Weesp

In Weesp neemt Bevo Glaskunst Atelier deel aan het Landelijk Atelierweekend. Willem van Oijen en Rachel Daeng Ngalle runnen hun atelier samen. De mogelijkheden qua bewerkingstechnieken zijn heel breed. Casting, fusing, zandstralen, slijpen, kleurglas applique, polijsten, graveren enzovoort. Er worden normaliter ook workshops gegeven voor onder andere fusing en zandstralen.

Speciaal voor dit weekend krijg je op zondleiding, waarbij de kunstenaars diverse glasbewerking technieken laten zien. Hiervoor kun je ook op zondag terecht en dan is er eveneens een expositie. Bevo Glaskunst Atelier is gevestigd op Bloemendalerweg 39A.

Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend.
Meer informatie vind je op de website van Landelijk Atelierweekend

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant