Dat is lekker: mooie muziek en appeltaart
Dat is lekker: mooie muziek en appeltaart Foto: Pexels

Appeltaartconcert in de Van Houtenkerk

Kunst & cultuur

WEESP - In de Van Houtenkerk staat op 2 oktober een smakelijk klinkend concert op het menu: een Appeltaartconcert. Klassieke muziek voor iedereen, met appeltaart in de pauze.

De tienjarige stichting volgt daarbij het bekende recept: mooie muziek gespeeld door top-musici, maar dan wel lekker en laagdrempelig. 

Op 2 oktober hoort je in de Van Houten Kerk in Weesp het programma ‘Vrolijk en fijnzinnig’. Appeltaartmusici Wiesje Nuiver (viool), Michiel Holtrop (altviool) en Daniel Kramer (piano) spelen bekende meesterwerken: meesterlijke melodieën en schaamteloze schoonheid. U hoort muziek van Bach, Clarke, Kreisler en Shostakovitch.

Na afloop wordt koffie en appeltaart geserveerd. De appeltaart staat symbool voor de warme sfeer van de concerten.

De stichting Appeltaartconcerten komt met appeltaart en klassieke muziek naar mensen toe voor wie het niet vanzelfsprekend om naar een concertzaal te gaan.

Er zijn concerten waarbij iedereen welkom is (bv. in buurthuizen, wijktheaters en zalen van ouderenzorginstellingen) en er zijn concerten die besloten zijn (bv. in woonkamers op psycho-geriatrische afdelingen, hospices en TBS-klinieken).

Appeltaartconcert 2 oktober, Aanvang 14:30 uur.
Van Houtenkerk Weesp, Oudegracht 69
Toegang € 5,-, Stadspas met groene stip: gratis. Reserveren via de website.
Andere concertdata van Stichting Appeltaart in de Van Houtenkerk: 17 november, het Kreisler Kwartet, 22 december een kerstconcert met barokmuziek en meezingers. Zie www.appeltaartconcerten.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant