Roddels en achterklap over het VSC via TikTok-account.
Roddels en achterklap over het VSC via TikTok-account. Foto: WeesperNieuws

Het Vechtstede College waarschuwt voor TikTok-account

Maatschappelijk

WEESP Sinds afgelopen weekend is er een TikTok-account actief dat zowel verwijst naar de televisieserie Gossip Girl als naar het Vechtstede College.

De letters vsc in de accountnaam verwijzen naar het Vechtstede College. Het account, dat op moment van schrijven 469 volgers heeft, roept op tot het anoniem melden van roddels over leerlingen en medewerkers die bij naam genoemd worden. Het Vechtstede College geeft in een e-mail aan ouders aan dat het een veilige school wil zijn voor iedereen en roept ouders dan ook op om met hun kind in gesprek te gaan wanneer ze hun kind hierover horen.

Het verspreiden van roddels kan enorm veel schade aanrichten waar mensen ook jaren later nog last van hebben. De school doet haar uiterste best te achterhalen wie verantwoordelijk is voor dit account en zal passende maatregelen nemen wanneer leerlingen toch doorgaan met het maken, verspreiden of volgen van dit kanaal. Ook veel andere scholen in de regio hebben te maken met vergelijkbare accounts. 

Naast het in de e-mail genoemde account blijkt er nog een TikTok-account actief te zijn waarop dergelijke roddels worden verspreid met betrekking tot het Vechtstede College en eveneens is vernoemd naar de televisieserie Gossip Girl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant