Wanneer je geen energietoeslag krijgt maar er wel recht op hebt kun je deze zelf aanvragen.
Wanneer je geen energietoeslag krijgt maar er wel recht op hebt kun je deze zelf aanvragen. Foto: Pexels

De energietoeslag komt eraan

Maatschappelijk

WEESP - Inwoners van de gemeente Amsterdam met een laag inkomen ontvangen een energietoeslag. In 2023 is deze toeslag 800 euro. Als de gemeente al weet dat je recht hebt op de energietoeslag, krijg je deze tussen 23 en 28 oktober automatisch uitbetaald. 

Wanneer je wel aan de voorwaarden voldoet maar het geld niet automatisch ontvangt, kun je vanaf 1 november zelf de energietoeslag aanvragen.

De 72.500 huishoudens waarvan de gemeente weet dat ze recht hebben op de energietoeslag ontvangen tussen 23 en 28 oktober het geld automatisch op hun bankrekening. Ze krijgen ook een brief en hoeven verder niets te doen.

Extra informatie nodig

Van ongeveer 9.000 huishoudens weet de gemeente dat ze waarschijnlijk recht hebben op de toeslag, maar van deze mensen hebben ze nog extra informatie nodig. Meestal is dat omdat hun bankrekeningnummer niet bij de gemeente bekend is. Zij ontvangen tussen 23 en 28 oktober een brief. In deze brief staat wat ze moeten doen om de energietoeslag 2023 te krijgen.

Inwoners van de gemeente die geen geld of brief over de energietoeslag 2023 ontvangen en wel aan de voorwaarden voldoen, kunnen de energietoeslag zelf aanvragen. Dit kan vanaf 1 november via deze website.

Kijk voor meer informatie ook op: Energietoeslag en Bijzondere bijstand hoge energiekosten en op: 
Andere regelingen als je een laag inkomen hebt

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant