Vrijwilligers doen belangrijk en zinvol werk!
Vrijwilligers doen belangrijk en zinvol werk! Foto: Sophie Kerssemakers

Bedankt, vrijwilligers van Weesp en Driemond!

Maatschappelijk

WEESP - Deze week start de campagne ‘Weesp Bedankt’. Hiermee wil de gemeente Amsterdam met stadsdeelgebied Weesp en Driemond al haar vrijwilligers bedanken voor al het mooie, belangrijke en zinvolle werk dat ze doen in Weesp en Driemond.

De campagne bestaat de komende weken uit bijzondere en inspirerende verhalen die inwoners van Weesp graag delen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Deze verhalen worden geplaatst op de website van Vrijwilligerscentrale Weesp, www.vcweesp.nl, de campagnewebsite www.weesp-bedankt.nl en in het WeesperNieuws.

Tanya Arkenbout, adviseur vrijwillige inzet bij Versa Vrijwilligerscentrale Weesp: “Vrijwilligers maken Weesp en Driemond een stukje mooier! Er zijn veel verschillende redenen om vrijwilligerswerk te doen; denk bijvoorbeeld aan nieuwe sociale contacten opdoen, mensen helpen, maatschappelijke organisaties ondersteunen bij het mooie werk dat ze doen, je CV boosten of een zinvolle invulling van de dag vinden. Met één uurtje per week maak je al verschil! De Weesp bedankt! campagne laat zien dat er voor iedereen passend vrijwilligerswerk te vinden is.“

Vrijwilligers krijgen een cadeautje

Via de speciale campagnewebsite, www.weesp-bedankt.nl, kunnen de inwoners van Weesp en Driemond die vrijwilligerswerk doen een lokaal cadeautje uitzoeken. Iedere week is hier een nieuw cadeautje te vinden. Dit jaar doen Café-Restaurant de Eendracht, City of Wesopa, Museum Weesp, de Aanschuiftafel in het Restaurant van de Hogewey en Bloem & Bloem mee aan de campagne.

“Doordat we de vrijwilligers bedanken met een lokaal cadeautje ondersteunen we tegelijkertijd ook lokale ondernemers. Geweldig toch?”, lacht Tanya.

Weesp Bedankt is een initiatief van Versa Vrijwilligerscentrale Weesp in samenwerking met Enter Media en de lokale middenstand in opdracht van de gemeente Amsterdam en stadsgebied Weesp en Driemond.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant