Afbeelding
COLUMN

Rijk in Weespersluis

Mensen

Het is woensdag, dat betekent dat er weer een column van een van onze columnisten voor je klaarstaat. Harm van de Kuil legt uit wat rijkdom is in Weespersluis

Man! Wat zijn wij rijk. Elektrisch rijk. Bakfietsen. Van Moofs. Fatbikes. Auto’s. Boten. Alles elektrisch. Hybride zijn we ook. Porsches. Audi’s. De nieuwste Defenders poppen in de wijk op. Daarnaast bezitten we campers, caravans. En tijd. We barsten van de tijd. Overal wandelen we. We rennen. Fietsen. We hangen urenlang op de talloze Weespersluis-apps. Wij zijn echt rijk aan apps. Yes. We kopen en verkopen van alles. Soms voor hoge bedragen maar meestal geven we onze left-overs weg. Wij verhuren er onze huizen van 200m2+ omdat we een half jaar op wereldreis gaan. Voelt dat rijk of niet?

We zijn ook rijk aan roddels. Vreemdgaan. Drugs. Drugslabs. Het is hier bijna een dwarsdoorsnee van de rest van de wereld maar toch ook weer niet. Hier worden ook en masse gft-bakken gestolen, verdwijnen snoezige katten die 2 dagen later op mysterieuze wijze weer terugkomen en dan toch niet helemaal lijken op de ‘oude’ Poekie, hier worden Netflix-abonnementen door meerderen gebruikt. Want wij kijken veel televisie. De zondagen herken je aan de vele luchtkussens en het vrolijke gegil van de gebruikers. Over zon gesproken: panelen? Veel. Zoveel dat je je afvraagt of die paar huizen zonder misschien wel zo rijk zijn dat ze zich geen vervuiling op hun daken hoeven te permitteren.

Dus dat is de rijkdom van nieuwbouwwijk Weespersluis? Zelf denk ik van niet. De echte producten van onschatbare waarde lopen dagelijks vrij door de wijk. Ze veroveren de speeltuinen, hangen aan de voetbaldoelen en kletsen je oren van je hoofd als je ze tegenkomt. Deze figuren hebben een naam. Het zijn: De Verbinders. 

Zij verbinden hun drukke ouders met andere drukke ouders. Ouders die elkaar nauwelijks zien staan totdat ze elkaar ontmoeten bij de FC Weesps, WeHaves of om 08.00 uur op de Mixed Hockey Clubs. Dankzij deze bijzondere figuren ontstaan er spontane borrels, buurtfeesten, ja zelfs huwelijken waar je op mag verschijnen. 

Dank, kinderen van Weespersluis. Dank voor de sociale rijkdom die jullie voor jullie ouders hebben gecreëerd. Waardoor het leven in een nieuwbouwwijk buiten Amsterdam zowaar genieten is.

Harm van de Kuil is creatieve copywriter en freelance leraar Nederlands. Sinds 2019 is hij Weesper. Volgende week op deze plek: Stephanie Prinssen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant