De vrijwilligers bij Fort Uitermeer.
De vrijwilligers bij Fort Uitermeer. Foto: Aangeleverd

Vrijwilligers Waterlinies in het zonnetje gezet

Mensen

WEESP - In opdracht van de Siteholder Hollandse Waterlinies organiseerde Stichting Liniebreed Ondernemen zeven bijeenkomsten om de vrijwilligers te bedanken voor hun toewijding. 

Op Fort Uitermeer werden op woensdag 29 november de aanwezigen geïnformeerd over het UNESCO Werelderfgoed en Jan van der Does van het dagelijks bestuur van Weesp vergrootte er zijn kennis via een waterliniequiz.

De vrijwilligers werden warm bedankt voor hun enthousiasme en onvermoeibare inzet bij het beheren en onderhouden van het erfgoed. Hiermee dragen ze bij aan het doorgeven van de verhalen van de waterlinies aan toekomstige generaties en aan de vele fortbezoekers. Na het dankwoord kregen de vrijwilligers een rondleiding op het fortterrein, gevolgd door een heerlijke lunch, waarbij ze kennis maakten met collega-vrijwilligers van andere forten en er werd veel informatie en ervaringen gedeeld.

Erfgoed

Gewapend met een inspiratiegids, een speciale waterliniefles en nieuwe energie keerden de vrijwilligers huiswaarts. Deze bijeenkomsten zijn een erkenning van hun belangrijke bijdrage aan het behoud van de Hollandse Waterlinies als erfgoed van wereldbelang. 

Die bestaan uit de historische linies Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De Hollandse Waterlinies zijn groot en lopen van Edam helemaal rondom Amsterdam en van Muiden tot aan de Biesbosch. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant