Voorlezen
Voorlezen Foto: Pixabay

‘Grootouders voor het Klimaat’ kiezen KinderKlimaatboek

Natuur en Milieu

WEESP Ook opa’s en oma’s maken zich zorgen over de wereld die zij aan hun kleinkinderen doorgeven. De organisatie ‘Grootouders voor het Klimaat’ houdt zich bezig met acties die bijdragen aan behoud van een leefbare aarde voor toekomstige generaties. Ook in de Kinderboekenweek die vandaag van start gaat zagen zij daartoe mogelijkheden: zij kozen het KinderKlimaatboek van het jaar.

Op vrijdag 7 oktober wordt op basisschool De Kubus in Amersfoort de prijs uitgereikt aan het kinderboek dat het KinderKlimaatboek van het jaar is geworden. De jury, waarin naast grootouders ook vier tieners zitten, heeft er heel wat leesuurtjes in zitten. Er zijn zes boeken genomineerd, die de Weesper lezer mogelijk ook op een idee kunnen brengen in het kader van Kinderboekenweek:

- Olaf en de groene challenge
- Kunnen we de ijsberen echt helpen?
- Frida’s koel klimaatboek
- De wind wijst de weg
- Miljonairskind en het verborgen eiland
- De aarde heeft jou nodig.

Voor alle titels geldt dat ze de kinderen van de bovenbouw aanspreken op hun belangstelling voor hun eigen leefomgeving en handvatten geven daar zorgvuldig mee om te gaan. Hierover zegt grootouder Margriet Goddijn: “het boek moet aantrekkelijk zijn en uitnodigen tot verder lezen. Niet moraliserend en een hoopvol perspectief hebben. Kinderen kunnen al zoveel doen en dat gevoel willen we ze aanreiken.”

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant