Afbeelding
Foto: Marcel Post

Europese flamingo waargenomen bij Muiderberg

Natuur en Milieu

REGIO/MUIDERBERG - Vogelspotters uit Nederland kunnen hun hart ophalen bij Muiderberg want daar is een flamingo gesignaleerd. Het gaat om een Europese flamingo die volgens vogelkenner Nittert van de Water uit Weesp “zomaar 2000 kilometer kan hebben afgelegd”.

Uniek is het niet dat in deze contreien flamingo’s worden waargenomen, want in 2020 bijvoorbeeld werd nog een groep van 7 flamingo’s gezien. Maar bijzonder is en blijft het en voor de vogelspotters onder ons was het dan ook een leuk weekend op het strand bij Muiderberg.

De vogel werd ontdekt door E. Huismandje, die op de social media van vogelkenners twijfel open liet of het een Chinese flamingo betreft, maar al snel kwam de bevestiging van een van de zogeheten regiomoderators van gooi.waarneming.nl dat het om een Europese flamingo gaat. “Deze vogel zou dus zomaar 2000 kilometer afgelegd kunnen hebben, want dan is deze mogelijk afkomstig uit Andalusië”, aldus Van de Water. Volgens hem hangt de vogel al een tijdje rond in deze omgeving. Op 6 september is namelijk een flamingo waargenomen bij de Uitdammerdijk in Waterland en hij heeft sterk het vermoeden dat het dezelfde is.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant