Afbeelding
Foto: Politie
Video

Gezocht: treinrover die Weespse bedreigde met ijspriem

112

WEESP De politie is op zoek naar een verdachte die op dinsdag 15 december een vrouw in de trein van Weesp naar Utrecht beroofde van haar telefoon. De 30-jarige vrouw uit Weesp werd door de verdachte bedreigd met een ijspriem.

Nadat hij de vrouw berooft, stapt de verdachte uit op station Bussum-Zuid en rent weg. Anderhalf uur later wordt de auto van een Bussumse gestolen, terwijl zij buiten de auto haar zoontje even gedag zegt. De auto wordt later onbeheerd op de Laarderweg in Bussum aangetroffen. De telefoon van de vrouw blijkt te zijn verdwenen.

Via Find my iPhone vindt de Bussumse haar telefoon terug in de bosjes, en daarbij vindt zij ook de telefoon van de vrouw uit Weesp. De politie houdt er daarom rekening mee dat de treinroof en autodiefstal door dezelfde verdachte zijn gepleegd. 

Signalement
De verdachte staat op bewakingsbeeld. Het gaat om een donker getinte man, stevig postuur, 35-45 jaar. Hij droeg een zwarte jas, zwarte broek en zwarte schoenen en een opvallende zwarte muts met oorflappen en een klep aan de voorkant, een zwart mondkapje met ter hoogte van de mond een witte opdruk van een rits en hij had zwarte handschoenen. Hij had een grote zwarte tas bij zich, die hij met een schouderband droeg. Op de tas stond een grote tekst met lichte letters.

Wie een tip heeft over de zaak kan contact opnemen met de politie via het tipformulier.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant