Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Politie plukt verwarde hardrijder van de weg

112

WEESP De politie heeft zaterdagochtend een automobilist van de snelweg geplukt die niet in staat leek om te rijden. De agenten kregen de man in het vizier op de A1 ter hoogte van Weesp en achtervolgden hem naar Amsterdam, waar hij onderaan de afrit S108 kon worden aangehouden. 

Zaterdagochtend omstreeks 06.00 uur werd de politie ingehaald door een witte BMW. “Dit was nogal bijzonder omdat wij in een opvallend snel interventie voertuig reden”, zo schrijft een van de agenten in een bericht. 

Een meting wees uit dat de man 146 km/u reed, waar 100 km/u was toegestaan: “Nadat wij de BMW wilden inhalen, zagen wij dat de bestuurder groot licht signalen aan het geven was. Wij zagen dat de bestuurder stoïcijns voor zijn uit bleef kijken toen wij naast hem reden. Wij hebben de bestuurder een volgteken gegeven ter hoogte van de afrit Diemen. De bestuurder volgde ons volgteken niet op en ging er met 150 km/u vandoor.”

Hierop zette de politie de achtervolging in. Door een goede communicatie met de meldkamer Operations Driebergen en de Gemeenschappelijke Meldkamer Amsterdam lukte het de politie om al op de A10 ter hoogte van knooppunt Amstel met drie snelle interventie voertuigen achter de BMW te komen: “Gezien het verkeersbeeld en het naderende knooppunt Nieuwe Meer zagen wij nog geen kans om veilig de inbox-procedure in te zetten. De BMW nam voor het knooppunt Nieuwe Meer nog net de afrit S108 waarop wij onderaan de afrit de BMW hebben kunnen inboxen.”

Aldaar werd de bestuurder van de BMW, een 52 jarige man uit Goor, aangehouden. “Al snel hadden wij het vermoeden dat het geestelijk niet goed ging met de man. Omdat de blaas- en speekseltest negatief was en de man veel wartaal sprak hebben wij contact gehad met de GGZ en hebben zij de man overgebracht naar de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam.”

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en opgestuurd naar het CBR.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant