Afbeelding
Foto: Jessica Bryant

Langlopende hypotheek afsluiten? Dit mag je niet vergeten!

Advertorial

Ben je op zoek naar een nieuw huis in Weesp of omgeving? Veel mensen die hun woning in Amsterdam verkocht hebben, zoeken in de omliggende regio’s naar een groter huis. Het stuwt de prijzen omhoog in de laatste jaren. Bij het afsluiten van een hypotheek zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. In dit artikel zetten we de belangrijkste punten voor je op een rijtje. 

Besteed voldoende aandacht aan de hypotheekrente

De hypotheekrente staat op dit moment ontzettend laag. Het maakt een woning kopen een interessante optie. Bij het afsluiten van een langlopende hypotheek wil je verzekerd zijn van een zo scherp mogelijke hypotheekrente. Wist je dat je bij sommige hypotheekverstrekkers korting krijgt, op het moment dat je een woning koopt met een energielabel A? Ook neemt de hypotheekrente vaak af, wanneer je een deel van de kosten voor de woning zelf betaalt. Je valt in dit geval in een lagere risicoklasse, wat zich terugbetaalt in een lagere hypotheekrente. 

Overwaarde in nieuwe woning stoppen 
Wanneer je momenteel overwaarde op je huidige woning hebt, kun je dit gebruiken om een deel van je nieuwe woning met eigen vermogen te betalen. De bank ziet de overwaarde op je huidige huis als eigen geld, wanneer je hier een overbruggingshypotheek voor afsluit. Door de overwaarde op deze manier in te zetten zal je in een lagere risicoklasse vallen en daarmee profiteren van een nog lagere hypotheekrente. 

Blijf je hypotheek na het afsluiten hiervan in de gaten houden 

Eindelijk is de hypotheek rond, een zucht van opluchting ontschiet je. Toch betekent dit niet dat je de komende dertig jaar geen omkijken meer hebt naar de hypotheek. Check of je kunt besparen door oversluiten met Ikbenfrits, wanneer de hypotheekrente de komende jaren blijft dalen. Oversluiten is niet gratis. Het is daarom belangrijk om de kosten van oversluiten tegenover de financiële voordelen hiervan te zetten. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan je hierbij helpen. Mogelijk leidt oversluiten tot aanmerkelijk lagere maandlasten. 

Tip: online vind je verschillende tools, die je alvast een indicatie kunnen geven van het financiële voordeel wat een hypotheek oversluiten je oplevert. Houd er rekening mee, dat er aan zo’n tool geen rechten ontleend kunnen worden. Het geeft slechts een indicatie. 

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant