Afbeelding

Kiezen voor een bakwagen of een bestelbus

Advertorial

Bent u op zoek naar een auto die u voor zakelijke doeleinden kunt gebruiken? Dan ontdekt u snel genoeg dat u flink wat te kiezen heeft. Het aanbod bestaat immers niet alleen uit auto’s. Nee, want u kunt ook uit bakwagens en bestelbussen kiezen. Als u de bedrijfswagen wilt gebruiken om spullen van uw bedrijf mee te vervoeren, twijfelt u mogelijk tussen een bakwagen of een bestelbus. Wat dat betreft bent u hier aan het juiste adres. In deze tekst helpen wij u namelijk een weloverwogen keuze te maken tussen deze twee bedrijfswagens.

Wat vervoert u?

Om te bepalen of een bakwagen of een bestelbus de beste keuze is, kijkt u eerst naar hetgeen u met de bedrijfswagen vervoert. Gaat het voornamelijk om kleine producten die niet bijzonder zwaar zijn? Dan kunt u het beste voor een bestelbus kiezen. Als u grote en/of zware ladingen vervoert, heeft een bakwagen de voorkeur. Zo’n bedrijfswagen is namelijk berekend op dergelijke ladingen, terwijl dit voor een bestelbus lang niet altijd geldt. Kies daarom nooit lukraak tussen een bestelbus en een bakwagen, maar vraag uzelf eerst af waar u het voertuig voor gebruikt.

Beschikt u over het juiste rijbewijs?

Sommige ondernemers denken dat er een vrachtwagenrijbewijs nodig is om in een bakwagen te mogen rijden. Toch is dit lang niet altijd het geval. U heeft namelijk voldoende aan een B-rijbewijs om een auto te besturen van maximaal 3500 kilogram. Een bestelbus weegt over het algemeen minder, waardoor u deze mag besturen als u in het bezit bent van een B-rijbewijs. Een bakwagen kan wel zwaarder zijn dan 3500 kilogram. Als dit inderdaad het geval is, heeft u hier wel een speciaal rijbewijs voor nodig. Als dit rijbewijs ontbreekt, kiest u voor een bestelbus.

Koop een tweedehands bedrijfswagen

Heeft u een keuze gemaakt tussen een bedrijfswagen en bestelbus? Dan wilt u ongetwijfeld niet te lang wachten met de aanschaf van zo’n voertuig. Hoe eerder u het voertuig in uw bezit heeft, des te sneller u er gebruik van kunt maken. Voordat u tot aankoop overgaat, moet u allereerst bepalen of u een nieuwe of tweedehands bedrijfswagen wilt kopen. Een nieuwe bedrijfswagen heeft mogelijk uw voorkeur, maar hier betaalt u veel voor. Een tweedehands bestelbus of bakwagen is een stuk goedkoper.

Wilt u een tweedehands bakwagen kopen? Dan zoekt u mogelijk een geschikte plek om dit te doen. U kunt zich tot een bedrijf in de buurt richten, maar hier verkopen ze niet altijd tweedehands bedrijfsauto’s. Richt u daarom tot het internet. Bezoek DUTCH Vans om een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden. Hier vindt u niet alleen een groot aantal tweedehands bestelbusjes, maar ook diverse tweedehands bakwagens.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Lees gratis WeesperNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Logo
Afbeelding
Bezoek burgemeester Halsema na explosie ‘Inwoners moeten weten dat we ons bekommeren om Weesp’ Algemeen 30 jun, 15:24
Afbeelding
Snelheidsadvies 20 km/uur voor fietsers Lange Muiderweg Algemeen 30 jun, 14:25
Logo
Afbeelding
Wildlife Rietluipaard gesignaleerd bij Uitermeer Natuur en Milieu 30 jun, 14:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 12:30
Logo
Afbeelding
Explosie Aart van der Leeuwstraat ‘Het is een aanslag van buitenaf’ Algemeen 30 jun, 12:20
Afbeelding
Explosie in woning op de Aart van der Leeuwstraat Algemeen 30 jun, 09:52
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief