Afbeelding

Voorbeelden van smartengeld bij een auto ongeluk

Advertorial

Smartengeld is een vergoeding voor geestelijke schade die opgelopen kan worden bij een ongeluk waar u door de schuld van iemand anders letselschade hebt opgelopen. Deze schade wordt dus gedefinieerd als smartengeld. U heeft altijd recht op smartengeld in het geval van een ongeluk voor het leed dat u is aangedaan. Naast smartengeld heeft u ook altijd recht op een vergoeding van extra kosten en gemiste inkomsten. Bekijk hier smartengeld voorbeelden

U heeft altijd recht op smartengeld

In het geval van een auto ongeluk waar u het slachtoffer bent heeft u altijd recht op smartengeld. Dit smartengeld vergoed de mentale schade opgelopen door het ongeluk zelf. Alle uitspraken die worden gedaan door rechters in het geval van smartengeld worden per jaar verzameld en in een speciaal boek opgenomen. Dit boek heet de Smartengeldgids en wordt ieder jaar opnieuw uitgegeven. Aan de hand van deze voordelen kan er makkelijk bepaald worden hoeveel smartengeld u recht op heeft. 

Het bedrag aan smartengeld waar u recht op heeft in het geval van een auto ongeluk ligt vaak aan hoe zwaar het letsel is dat opgelopen is door het slachtoffer. Dit kan een bedrag zijn tussen de 0 euro en boven de 70000 euro. Het opstellen van letselschade is in de praktijk echter een stuk ingewikkelder. U heeft namelijk contact met een verzekeraar die heel anders denkt over de opgelopen schade dan u zelf. 

Het letsel ontstaan door het ongeluk wordt namelijk vaak een stuk minder serieus genomen door de verzekeraar. Dit komt omdat de verzekeraar een stuk minder geld kwijt wil. Het is echter erg belangrijk dat de kosten die u misloopt vergoed worden. Een auto ongeluk kan namelijk erg veel financiële gevolgen hebben. Kies er daarom voor om een letselbureau in te schakelen in het geval van een ongeluk. 

Het voordeel van een letselschadebureau

Het proces van smartengeld inschatten is erg lastig omdat de verzekeraar van de tegenpartij dus tegenwerkt. Kies er daarom voor om een letselschadebureau in te schakelen die de hele zaak voor u behandelt terwijl u kan focussen op het herstel. U heeft altijd recht op smartengeld in het geval van een ongeluk waarbij u het slachtoffer bent. Door middel van een letselschadebureau weet u zeker dat u al het geld krijgt waar u recht op heeft. 

Kies ervoor om Van der Toorn personenschade in te schatten in het geval van een ongeluk. Door jarenlange ervaring op het gebied van letselschade behandelen weet u zeker dat het optimale bedrag wordt behaald om de kosten te dekken die u misloopt. Op deze manier heeft u financiële zekerheid wanneer u moet focussen op het herstellen na het ongeluk. Neem hier contact op met een letselschadebureau.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Maud de Jong Altijd bezig met rennen, maar toch met beide benen op de grond Algemeen 2 jul, 06:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:42
Logo
Afbeelding
Winnaar Gooise Verhalenwedstrijd ‘Je moet gewoon beginnen met schrijven en dan komt het verhaal vanzelf’ Algemeen 1 jul, 16:03
Afbeelding
Fly-by herdenking Soesterberg zichtbaar boven Weesp Algemeen 1 jul, 14:34
Logo
Afbeelding
"We willen de beste zorg aan patiënten kunnen blijven bieden" Actiedag huisartsen Algemeen 1 jul, 14:19
Afbeelding
1 juli: Herdenking Slavernijverleden Keti Koti Algemeen 1 jul, 13:55
Afbeelding
Bestuur IVW vernieuwd tijdens ledenvergadering B2b 1 jul, 12:32
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 1 jul, 11:37
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief