Afbeelding
Foto: Dé ScheidingsMediator

Vind de juiste mediator voor jouw scheiding

Advertorial

Sinds een aantal jaren stimuleert de Nederlandse overheid het vinden van de juiste mediator voor scheidingen. Dit is vooral belangrijk wanneer er kinderen betrokken zijn bij de scheiding. Mediation wordt vaak ingezet om scheidingen zoals vechtscheidingen uit de weg te krijgen. Hier kan namelijk het hele gezin enorm veel last van hebben. Hierbij draait het niet alleen om de partners zelf maar vooral ook om de kinderen. Er is op dit moment daarom ook een verandering te zien in de manier van het voltrekken van scheidingen. Vroeger werd dit vooral met behulp van advocaten gedaan terwijl tegenwoordig veel scheidingen ook via mediation voltrokken worden. Mediation, bij bijvoorbeeld Dé ScheidingsMediator, is ook goedkoper wanneer dit vergeleken wordt met een advocaat.

Ga op zoek naar een mediator die bij je past

Ten eerste is het belangrijk om op zoek te gaan naar een mediator die goed bij jou en je partner past. Het is namelijk belangrijk dat jullie een goed gevoel hebben bij de mediator omdat er simpelweg best wel wat heftige gesprekken kunnen plaatsvinden tijdens de afspraken met jullie mediator. Op dit soort momenten is het daarom belangrijk dat er sprake is van vertrouwen tussen jou, je partner en de mediator zelf. Een gratis kennismakingsgesprek is belangrijk. Bij zo’n gesprek kan je namelijk inzien of de mediator bij jullie past. Is er geen klik tijdens dit gesprek? Dan kun je met een gerust hart verder kijken en zoeken naar andere mediators. Anders kan je namelijk vastzitten aan een mediator waar je niet de klik meevoelt

Een erkende mediator is een belangrijk aspect

Ten tweede is het zoeken van een mediator die erkend is een belangrijk aspect in de zoektocht naar zo’n mediator. Een erkende mediator heeft namelijk een studie moeten doen voordat hij of zij zichzelf een mediator mocht noemen met erkenning. Wanneer je kiest voor een mediator die niet erkend is, heb je geen zekerheid over welke kennis en ervaring deze mediator precies bezit. Kijk daarom vooral tussen de Mfn Register mediators. Kies bij deze optie altijd voor de specialisatie familiemediation. Wanneer je namelijk voor deze specialisatie kiest, krijg je verschillende mediators te zien die gespecialiseerd zijn in echtscheidingen. Daarnaast zijn deze MfN registermediators erkend door onze eigen overheid.

Let goed op de verschillende prijzen die gevraagd worden

Ten derde is het belangrijk om van tevoren met je partner te praten over de uitgaven aan zo’n mediator. Hoeveel zijn jij en je partner bereid om uit te geven? Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt, kun je nóg gerichter zoeken. Daarnaast wordt er aangeraden om te denken in totale prijzen. Dit houdt in dat je dus van tevoren al weet hoeveel geld je kwijt zult zijn aan zo’n mediator. Er bestaan namelijk ook veel mediators die werken met een bepaalde prijs per uur. Hoewel dit natuurlijk een logische denkstap is, kan het zorgen voor vervelende verrassingen aan het eind van het traject omdat je simpelweg niet weet hoeveel geld je uiteindelijk zal moeten betalen. Mediation met een totaalprijs is daarom een aanrader!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief