Afbeelding

Gourmetten, kaasfonduen of wokken met de kerst?

Advertorial

Ga je deze kerst gourmetten en ben je nog op zoek naar een goed gourmetstel? Dan ben je er misschien al achter gekomen dat er tegenwoordig best veel keuze is. Het klassieke gourmetstel met een aantal pannetjes en een grillplaat is nog steeds te koop, maar een gourmetstel met borden bestaat ook. Zoals de naam al zegt, is er sprake van een gourmetstel met aparte borden waar een bakplaat op zit. Deze zijn zowel samen als individueel te gebruiken en het grote voordeel is dat er geen inmenging van smaken komt. Daarnaast is het ook voor mensen met allergieën of diëten en goede oplossing. Benieuwd geworden naar andere soorten gourmetstellen? Lees dan snel verder!

Liever kaasfonduen?

Net als gourmetten is kaasfonduen ook een typische kerstactiviteit. Daarom willen we ook een kaasfonduepan in dit artikel opnemen. Als jij dus toch liever van kaasfonduen houdt, dan is een kaasfonduepan bij Ubari kopen een goede optie. Een fonduepan hoef je trouwens niet alleen voor kaasfondue te gebruiken, want je kunt er ook chocola in smelten bijvoorbeeld. Daarnaast is Chinese fondue (waar je vlees en groente in een smaakvolle bouillon kookt) ook natuurlijk mogelijk. Een elektrische fonduepan is het makkelijkst, aangezien deze erg snel warm wordt en vaak meerdere functies heeft. Zo hebben sommige elektrische fonduepannen een regelaar voor de temperatuur. Enthousiast geworden? Hier kun je alvast een selectie van de beste elektrische kaasfonduepan bekijken!

Gourmetten en wokken

Houd je het liever bij een gourmetstel, dan zijn er ook veel opties. Zo zijn er bijvoorbeeld ook gourmetstellen verkrijgbaar met pannetjes die je kunt gebruiken om te wokken. Groente of vlees wokken geeft toch net een andere smaaksensatie dan gourmetten, dus dan kun je lekker afwisselen. Uiteraard zijn deze gourmetstellen ook in een elektrische variant verkrijgbaar, vaak inclusief een temperatuurregelaar en een functie om het vuur tijdelijk op pauze te zetten. Dat laatste is met name handig als je even wilt pauzeren en het eten wilt laten zakken, maar straks weer verder wilt gourmetten. Je hoeft dan niet het hele gourmetstel uit te schakelen en alles af te laten koelen.

Een of twee pannen?

Tenslotte willen we een aantal handige tips meegeven voor als je een fonduepan of gourmetstel gaat kopen. Zo is het uiteraard handig als je kijkt naar de grootte. Hiermee bedoelen we niet alleen de grootte van het gourmetstel of de kaasfonduepan zelf, maar ook voor hoeveel mensen het geschikt is. Ben je bijvoorbeeld van plan om met een groep van acht personen een gourmet- of kaasfondue-avondje te organiseren, dan lijkt een gourmetstel of fonduepan voor acht personen geschikt. Je zou er echter ook voor kunnen kiezen om twee pannen geschikt voor vier personen te kopen. Dit is dan erg handig als je bijvoorbeeld veganisten en niet-veganisten in de groep hebt. Zo kunnen de veganisten bij de ene pan zitten en de andere mensen bij de andere pan. Uiteraard kun je in dit geval ook het gourmetstel met borden (die we aan het begin van dit artikel noemden) aanschaffen!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant