Afbeelding

Overstappen op een andere zorgverzekering kan tot 31 december

Advertorial

Vanaf half november zijn alle zorgpolissen voor het komende jaar bekend gemaakt. Door de verschillende programma´s met elkaar te vergelijken kun je een weloverwogen beslissing maken wat betreft je zorgverzekering voor 2023. Wellicht zijn er details veranderd in je huidige zorgpolis of is je gezondheidstoestand gewijzigd. Dan kan het de moeite waard zijn om over te stappen van zorgverzekering. 

Veranderen van zorgverzekering

Doordat er elk jaar wijzigen doorgevoerd worden in de zorgpolissen is het van belang om voor 31 december na te gaan of je huidige zorgverzekering nog bij je past. Het kan namelijk zijn dat de zorgverzekeraar heeft besloten om de prijs en/of de inhoud van je huidige zorgverzekering te wijzigen. Dit kan tot gevolg hebben dat de verzekering die je nu hebt niet meer optimaal is voor jou. Daarnaast kan het ook zijn dat je behoefte aan zorg voor 2023 is veranderd. Misschien heb je juist meer zorg nodig omdat je zwanger bent en gaat bevallen, omdat je ogen zijn verslechterd en je een bril of lenzen nodig hebt of omdat je een ongeluk hebt gehad en behandelingen van de fysiotherapeut nodig hebt. Zo zijn er nog meer redenen die ervoor kunnen zorgen dat het voordeliger voor je is om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dit kan ook een verzekering zijn bij dezelfde zorgverzekeraar, maar dan met een andere polis. 

De beste zorgverzekering voor jou

Als je wilt weten welke polis het beste bij je aansluit, dan kun je je persoonlijke gegevens invoeren en alle zorgverzekeringen vergelijken bij Zorgkiezer.nl. Op basis van onder andere je leeftijd, woonplaats en geslacht maar ook bepaalde aangegeven voorkeuren kom je erachter welke zorgverzekeringen voor jou het voordeligst zijn. Zo kun je snel en makkelijk een keuze maken voor een zorgpolis die bij je past.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant