Glaswebwinkel
Glaswebwinkel

Dubbelglas kopen? Volg deze tips!

Advertorial

In het afgelopen jaar is de energierekening flink gestegen bij iedereen. Maatregelen en tips om je huis te bezuinigen doen dan ook overal de ronde. Een van deze maatregelen is om voor dubbelglas te kiezen. Dit isoleert namelijk stukken beter dan enkel glas, waardoor het huis warm blijft en de kou buiten wordt gehouden. Staat dubbelglas kopen daarom ook op jouw agenda? In dit artikel delen we handige informatie die je hierover wilt weten!

Dubbel glas, wat is dat?

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten. Hier zit een ruimte (ook wel spouw genoemd) tussen en die zorgt ervoor dat het goed isoleert. Kies je voor normaal dubbelglas, dan is de ruimte gevuld met lucht. Daarnaast is er ook HR++ dubbelglas, waarbij deze ruimte is gevuld met argongas. Dit isoleert nóg beter. Je kunt dubbelglas overal in huis gebruiken en het is geschikt voor houten, stalen, aluminium en kunststof kozijnen. Heb je nog geen dubbelglas en ben je van plan om je kozijn te vervangen, dan is het een goed moment om over te stappen naar dubbel glas.

De voordelen 

De voordelen van dubbel glas zijn wel duidelijk. Ten eerste isoleert het natuurlijk je woning, waardoor je minder hoeft te stoken. Zeker nu de stookkosten momenteel erg hoog zijn, is dit relevant. Je bespaart er dus veel geld mee als je voor dubbel glas kiest. De isolatie geldt ook voor de warme zomermaanden. Dankzij dubbelglas blijft de hitte beter buiten, terwijl het in huis juist lekker koel blijft.

Ten tweede krijgt je huis een verbeterd energielabel als je dubbel glas hebt. Hierdoor stijgt ook de waarde van je huis. 

Het derde voordeel van dubbel glas is dat het ook helpt tegen geluidsoverlast. Heb je bijvoorbeeld last van verkeersgeluiden in je woning, dan zul je dit met enkel glas extra opmerken. Met dubbel glas wordt dit geluid beter buiten gehouden.

Dubbel glas bestellen? Dat doe je zo!

Dubbelglas bestel je makkelijk en snel bij Glaswebwinkel. Je geeft hier aan hoe groot de ruimte tussen de glasplaten moet zijn. Hoe groter deze tussenruimte, des te beter de isolatie zal zijn. Je kunt kiezen tussen een spouw van 6, 10, 12, 13 of 15 millimeter. Uiteraard kun je ook kiezen voor HR++ glas. Verder kun je de breedte en hoogte aangeven, zodat het glas op maat kan worden gesneden. Vervolgens wordt het dubbel glas met de grootste zorg ingepakt en bij jou thuis bezorgd!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant