Afbeelding

Op zoek naar eetkamerstoelen? Volg deze tips!

Advertorial

Wil je je eetkamer inrichten? Dan is niet alleen de eettafel, maar ook de eetkamerstoel een belangrijk aspect voor de uitstraling van de ruimte. De stoelen moeten namelijk niet alleen functioneel zijn en lekker zitten, maar ze moeten er ook zeker leuk uitzien. Bij het kopen van een eetkamerstoel zijn er verschillende dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Daarom lees je hieronder een aantal handige tips!

1. Welke stijl past bij mijn huis?

De eerste belangrijke tip is om ervoor te zorgen dat de stijl van de stoelen past bij de rest van je interieur. Er zijn veel verschillende stijlen eetkamerstoelen beschikbaar. Denk maar bijvoorbeeld aan modern, klassiek, industrieel, landelijk, enzovoort. Vergeet ook zeker niet om bijvoorbeeld een industriële eettafel bij die industriele eetkamerstoel te bestellen om de ruimte helemaal af te maken. Door de juiste stijl te kiezen, kun je je eetkamer elegant en afgewerkt inrichten.

2. Comfortabele eetkamerstoelen heel belangrijk

Ten tweede is comfort een belangrijke factor bij het kopen van eetkamerstoelen. Comfort is namelijk wel zo fijn als je regelmatig van plan bent om lekker lang na te tafelen of veel gasten uit te nodigen. Een goed zitcomfort betekent dat de stoel een ergonomisch ontwerp heeft dat de rug en het lichaam ondersteunt. Kies daarom voor stoelen met een goede rugleuning, armleuningen en een zitting die stevig genoeg is om langdurig gebruik te weerstaan. En zoek je barstoelen omdat je bijvoorbeeld een kookeiland met een bar hebt? Kies in dat geval voor barstoelen met een rug- en armleuning en een comfortabel zitgedeelte. 

3. Materiaalkeuze 

Het materiaal van de stoelen is ook belangrijk bij het kiezen van eetkamerstoelen. Er zijn verschillende opties, waaronder leer, stof, hout, metaal en kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Lederen stoelen zijn bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken, maar kunnen daarentegen soms wel duur zijn. Stoffen stoelen zijn comfortabel en betaalbaar, maar zijn soms wel gevoelig voor vlekken en kunnen gauw slijtage vertonen. Houten stoelen zijn sterk en duurzaam, maar kunnen ongemakkelijk zijn om lang op te zitten. Metaal en kunststof zijn betaalbaar, duurzaam en in veel verschillende kleuren en stijlen te verkrijgbaar. Soms missen metalen en kunststof eetkamerstoelen alleen wel de warmte en elegantie die andere materialen wel hebben. Kortom, ga bij jezelf na wat voor jou belangrijk is. Zo kun je gericht gaan zoeken naar eetkamerstoelen en selecteren op materiaal, zodat de keuze uiteindelijk makkelijker wordt!

4. Grootte van de stoelen

Tenslotte is de grootte van de stoelen ook goed om te overwegen. Meet de ruimte waar de stoelen zullen worden geplaatst om ervoor te zorgen dat de stoelen goed passen en dat er voldoende ruimte is voor de gasten om te bewegen. Houd daarbij dus ook rekening met het feit dat de stoelen naar achteren geschoven kunnen worden wanneer men plaatsneemt of opstaat. Probeer te grote of juist te kleine stoelen te vermijden, want je zult je er op den duur aan ergeren dat de stoelen “net niet” passen bij de eettafel en de rest van de ruimte. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant