Afbeelding

Elektrische stapelaar kopen: voordelen en tips

Advertorial

Heb je hoge stellingen in je magazijn en wil je zo snel en efficiënt mogelijk werken? Dan is een elektrische stapelaar onmisbaar. Dit apparaat helpt je om snel en vooral ook veilig de goederen in je magazijn te verplaatsen en stapelen.

In dit artikel lees je:

 • Wat een elektrische stapelaar precies is
 • Wat de voordelen zijn
 • Tips voor het kopen van een elektrische stapelaar

Wat is een elektrische stapelaar precies?

Een elektrische stapelaar is een palletwagen met hefmast. Dankzij deze hefmast kan je gemakkelijk goederen verticaal beheren (stapelen). Als het gaat om het verplaatsen van materialen, functioneert een elektrische stapelaar als een heftruck. 

Elektrische stapelaars kunnen gebruikt worden in magazijnen en voor het laden en lossen van vrachtwagens. Ze zijn voorzien van een accu en kunnen gemakkelijk opgeladen worden. Elektrische stapelaars worden ook wel palletstapelaars genoemd. Dit is gewoon hetzelfde apparaat.

Wat zijn de voordelen van een elektrische stapelaar?

Een elektrische stapelaar kopen is een goed idee omdat zo’n stapelaar:

 • Het werk in het magazijn efficiënter maakt (en je dus helpt om te besparen op tijd en mankracht).
 • Makkelijk is in gebruik. Je medewerkers hoeven een stuk minder inspanning te leveren.
 • Extra wendbaar is.
 • Snel op te laden is.
 • Lang meegaat.
 • Vrijwel geen onderhoud nodig heeft.

5 tips voor het kopen van een elektrische stapelaar

Een elektrische stapelaar kopen? Let dan op de volgende punten.

1: Afstanden en ondergrond

Welke afstanden moeten worden afgelegd? En op wat voor ondergrond rijdt de stapelaar? Dit is bepalend voor welk model je kiest. Een goedkoper model voor licht gebruik, of een model dat iets meer kost maar grote afstanden en allerlei ondergronden aankan.

Kijk hierbij ook naar:

 • Wel of geen vering nodig?
 • Een staplaats, zitplaats of juist een meeloop stapelaar?

2: Welk laadgewicht?

Voor welke gewichten ga je het apparaat gebruiken? Hier zitten ook enorme verschillen in. Over het algemeen geldt: hoe zwaarder het laadgewicht, hoe duurder de stapelaar. Er is dan immers een krachtiger model nodig en dat kost simpelweg meer.

3: Hoeveel ruimte is er?

Een punt dat gemakkelijk over het hoofd wordt gezien: hoeveel ruimte is er in het magazijn? Hoe breed zijn de gangen? Als het krap is, kan je beter een slank model kiezen. Dat manoeuvreert een stuk makkelijker. Is er genoeg ruimte? Dan is een bredere stapelaar met meer comfort aan te raden.

4: Welke hefhoogte?

De hefhoogte wordt bepaald door de hefmast. Hier zitten flinke verschillen in. Van goedkopere modellen waarmee je op maximaal twee meter hoogte werkt tot krachtige stapelaars waarmee je makkelijk boven de vijf meter komt. 

5: Welke accu?

Elektrische stapelaars werken op verschillende accu’s: lithium-ion batterijen of loodzuur batterijen. Beide hebben voor- en nadelen. Meestal kom je het beste uit met lithium-ion batterijen. Deze zijn duurder, maar laden snel op en gaan lang mee. Je kan ze ook gemakkelijk even snel tussendoor opladen (bijvoorbeeld in een korte pauze). 

Advies nodig?

Een specialist laten meedenken bij je keuze? Neem contact op met www.begreentechniek.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant