Raadsgriffiier Martin van Engelshoven ontvangt het coalitieakkoord van Lars Boom (WSP), Charda Kuipers (GroenLinks) en Léon de Lange (D66)
Raadsgriffiier Martin van Engelshoven ontvangt het coalitieakkoord van Lars Boom (WSP), Charda Kuipers (GroenLinks) en Léon de Lange (D66) Foto: Sjoerd Stoop

Weesp krijgt leidraad en wethouder voor participatie

Politiek

WEESP - WSP, GroenLinks en D66 willen doorpakken op het gebied van participatie. Er komt zelfs een wethouder voor.

Dat staat in het coalitieakkoord dat vanmorgen in het stadhuis is aangeboden aan de gemeenteraad. In het ruim 20 pagina's tellende stuk staat wat de partijen in de komende raadsperiode willen bereiken.

Wethouder
Op het gebied van participatie (de inwoners nauw bij plannen en besluiten betrekken) willen WSP, GroenLinks en D66 doorpakken. Er komt een 'leidraad participatie' en aan de portefeuille van de coördinerend wethouder voor burgerinitiatieven wordt nu nadrukkelijk de verantwoordelijkheid van participatie toegevoegd. Léon de Lange (D66) is kandidaat voor deze portefeuille.

'Samen voor elkaar'
Daarnaast zijn er nog drie thema's onderstreept: sociaal beleid, huisvesting en duurzaamheid. De titel 'De toekomst is voor alle Weespers: samen voor elkaar' is iets waar we de coalitiepartijen de komende vier jaar aan kunnen houden.

Het coalitieakkoord wordt 9 mei besproken in de gemeenteraad. Daarna wordt het vertaald in een werkprogramma en voorzien van een jaarplanning en een begroting.

Zelf lezen? 

Hier een link om het PDF-bestand van het coalitieakkoord te downloaden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant