De eerste groep vertrekt voor een tochtje met De Vuurlinie.
De eerste groep vertrekt voor een tochtje met De Vuurlinie. Foto: Nico Hartog

Amsterdammers op excursie in Weesp

Cultureel

WEESP - Ze waren onder de indruk van ons stadje: de Amsterdammers die woensdag een rondleiding kregen door Weesp, lopend door het centrum en vanaf het water op de boot de Vuurlinie.

De Vereniging Ons Amsterdam organiseerde het uitstapje en de belangstelling voor een kijkje in Weesp is groot: ook vandaag en volgende week zijn er nog excursies en er is geen plekje meer vrij.

Waar?
Moest de ene deelnemer nog even opzoeken waar Weesp nou ook alweer ligt, andere deelnemers kwamen woensdag op de fiets naar Weesp en weten precies waar je hier een lekker ijsje haalt. Maar voor alle deelnemers gold dat zij een hoop nieuwe dingen over Weesp leerden. 

Extra excursie
Of de belangstelling nou groter is door de keuze van Weesp voor Amsterdam als fusiepartner? Mede-organisator Martin Döbelman, Weesper maar actief lid van de vereniging Ons Amsterdam, denkt misschien wel een beetje. "Dit is onS eerste uitstapje naar Weesp, en de excursies waren zo snel volgeboekt dat we er een extra dag bij hebben georganiseerd."

Geschiedenis
Tijdens het tochtje op de Vuurlinie genoten de Amsterdammers woensdag van Weesp, de Vecht en de vele woonboten. Tijdens de rondleiding door het centrum liet gids Cees Pfeiffer van de Historische Kring Weesp de mooiste plekken zien en vertelde veel over de geschiedenis van de stad. Dat van de jenever, dat wisten veel Amsterdammers wel, maar dat hier ook zo veel en bijzonder porselein werd gemaakt, was minder bekend. De wandeling eindigde bij Fort Ossenmarkt, de vaartocht ging tot Fort Uitermeer en weer terug, beide onderdeel van de Stelling van...Amsterdam. 


Terwijl de ene helft van de groep Weesp eerst vanaf het water bekijkt, gaat de andere helft wandelen met
gids Cees Pfeiffer van de Historische Kring.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant