Afbeelding
Foto: André Verheul

Per buurt meepraten over parkeerplannen

Buurt / wijk

WEESP - Een verbeterde parkeernota moet de parkeerdruk van Weesp grotendeels gaan aanpakken. De gemeente heeft een adviesnota klaar, waarmee gekeken wordt wat er zou kunnen gebeuren. Het stuk wordt over twee weken gepresenteerd, daarna volgen per buurt bewonersavonden. 

De hoge parkeerdruk vormt al langer een probleem, elke buurt heeft andere knelpunten. Afgelopen jaar bleek onder meer dat het stationsgebied te maken heeft met langdurig parkerende forenzen en het centrum veel parkerende bezoekers en langparkeerders heeft.

De gemeente heeft alle problemen onder de loep genomen en gekeken hoe deze het beste aangepakt kunnen worden. Gedacht kan worden aan meer betaald parkeren of vergunning parkeren op bepaalde plekken. De gemeente heeft wel de voorwaarden dat het de gemeente geen extra geld gaat kosten, dat de oplossingen een breed belang dienen waarbij zoveel mogelijk gekeken wordt naar wat betrokken het liefst willen. 

Het onderzoek en een enquête hebben dus geleid tot een adviesnota, een stuk wat vervolgens moet leiden tot een verbeterd parkeerbeleid. De voorgestelde adviezen worden op meerdere avonden per buurt besproken met bewoners en ondernemers. De eerste avond, voor het centrum, staat gepland op woensdag 16 mei. Twee weken later volgt een avond voor bewoners van het Herensingelkwartier. Volgende maand volgen nog twee avonden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant