Burgemeester Bochove kwam het echtpaar Wiltenburg vast feliciteren.
Burgemeester Bochove kwam het echtpaar Wiltenburg vast feliciteren. Foto: Sjoerd Stoop

Echtpaar Wiltenburg 60 jaar getrouwd

Mensen

WEESP - Meneer en mevrouw Wiltenburg kregen gisteren bezoek van burgemeester Bochove die hen vast kwam feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Het stel trouwde op 7 mei 1958 in Weesp, waar zij beide geboren en getogen zijn.

Jongerenvereniging
Ze zagen elkaar 65 jaar geleden bij de jongerenvereniging: Gep Wiltenburg en Bea Koopman. Voor meneer was het liefde op het eerste gezicht en al snel kreeg het stel verkering.

Huisje
Het duurde nog vijf jaar voor zij konden trouwen, omdat zij net als iedereen in die tijd lang moesten wachten op een woning. Zij vonden uiteindelijk een huisje aan de Groeneweg. Het was zo bouwvallig dat het bijna onbewoonbaar was, maar met hulp van familie knapten meneer en mevrouw Wiltenburg het helemaal op en zij kregen er hun oudste zoon. In het volgende huis, ook weer in Weesp, werd hun tweede zoon geboren.

Genoten
Het echtpaar is altijd in Weesp blijven wonen, net als hun zoons en kleinkinderen. Zij hebben samen veel gereisd en stapten ook graag op de fiets voor tochtjes rond Weesp. Mevrouw Wiltenburg: "Wij hebben samen veel van het leven genoten en hebben altijd een heel gelukkig huwelijk gehad."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant