Dave en Wouter voor de salon aan de Nieuwstraat.
Dave en Wouter voor de salon aan de Nieuwstraat.
ADVERTORIAL

Wouter breidt zijn jarige kapsalon uit met een tweede kapper

B2b

WEESP Twee jaar nadat Wouter van Maarseveen Perfect Hair & Make-up opende in Weesp loopt het zo goed dat hij zijn salon uitbreidt met een tweede kapper. Dave Rotensen (20) is zijn naam en hij is deze week begonnen.

"Vorige week was zijn eerste echte werkweek, maar Dave loopt al enkele maanden mee in de salon", vertelt saloneigenaar Wouter van Maarseveen (27). "Ik zag meteen zijn potentie, maar ik ben erg perfectionistisch en gebruik speciale knip- en verftechnieken waarvan ik het belangrijk vond dat Dave die eerst goed onder de knie kreeg. Ook al heeft iedere kapper altijd zijn eigen signatuur, mijn klanten moeten natuurlijk wel kunnen rekenen op continuïteit en constante kwaliteit."

Meteen een nieuwe afspraak
Bij het verlaten van de kapsalon hebben de meeste klanten vaak alweer een nieuwe afspraak in hun agenda staan. "Als je verzekerd wilt zijn van een plekje, moet dat wel. Zo druk is het. Dat wordt makkelijker nu Dave er is. Dan kunnen we hopelijk ook weer mensen zonder afspraak gaan helpen." Daves aanstelling levert Wouter ook iets meer flexibiliteit op wat betreft zijn klussen voor televisie en fotografie.

Televisieland
"Ik ben destijds met mijn freelancewerk voor 'Goede Tijden, Slechte Tijden' gestopt omdat ik niet fulltime en aan de lopende band wilde hairstylen en make-uppen. Ik miste het echte contact met de klant. Toen heb ik Perfect Hair & Make-up geopend in Weesp, het stadje waar ik ben opgegroeid en waar naar mijn idee behoefte was aan de hippe en luxe salon die ik voor ogen had. Dat heeft goed uitgepakt, maar ik werk ook nog steeds als make-upartist bij onder meer 'RTL Boulevard' en 'RTL Late Night'. Die wereld blijft toch trekken. De salon is het belangrijkste, maar het is heerlijk dat ik het kan combineren. Met Dave erbij zal dat soms wat makkelijker gaan."

Miniworkshops
In zijn kapsalon aan de Nieuwstraat trekt Wouter ook geregeld zijn goed uitgeruste make-upkoffer open. "De meeste mensen komen hier voor hun haar, maar er zijn er zat die ook meteen een mooie make-up willen. Bruidjes natuurlijk, maar ook vrouwen die er mooi willen uitzien voor een feestje. Ik geef dan ook altijd meteen tips. Mijn make-upbehandelingen zijn meer een soort miniworkshops." Wouter vindt het overigens jammer dat er soms wordt gedacht dat zijn salon er alleen is voor mensen met een dikke portemonnee. "Bepaalde behandelingen/technieken zijn nu eenmaal kostbaar, maar onze 'Perfect haircut' is er al vanaf € 26,- (mannen) en € 31,- (vrouwen) en daarvoor krijg je echt kwaliteit."

www.perfecthairmakeup.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant