Afbeelding

Beoogde partners praten over fusie zonder Weesp

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

Als de gemeenteraden van Bussum, Naarden en Muiden zich uitspreken voor een gemeentelijke fusie zonder Weesp, dan is er in Den Haag politieke ruimte om dat ook te realiseren. Dat berichten diverse bronnen rond de Haagse en lokale politiek. Donderdag werd de fusievariant besproken in een besloten vergadering van de Bussumse gemeenteraad.

Officieel hullen de politieke partijen zich in stilzwijgen over het proces rond de fusie. Wel spraken de nieuwe colleges van Muiden en Naarden zich al openlijk uit voor de zogeheten GV3 variant; Bussum koerst formeel op een samengaan met alleen buurman Naarden. Die zou onder leiding van burgemeester Joyce Sylvester de afgelopen weken druk op Bussum hebben uitgeoefend om vooral mee te gaan in de nieuwe koers. 

Wat de toekomst van Weesp zou moeten worden in dit scenario, is vooralsnog onduidelijk.

VVD
De GV3 fusievariant komt voornamelijk uit de koker van de VVD, zo melden ingewijden. De Muidense fractievoorzitter van de liberalen sprak zich hiervoor al tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van november helder over uit. In Naarden maakte de VVD de draai naar GV3 bij de college/onderhandelingen met GroenLinks en D66. In Bussum speelde voorman Jan Zegering Hadders de kaart alleen achter de schermen. Woensdag sprak hij zich in de Bussumse Krant nog uit voor een fusie met alleen Naarden. Weesp en Muiden zouden volgens de VVD'er met Wijdemeren moeten samengaan.

Naar aanleiding van al deze ontwikkelingen heeft de gemeente Bussum aangekondigd maandag met een persverklaring te komen.

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant