Afbeelding

Heybroek: "Donner, trek wetsvoorstel GV4-fusie terug"

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

 

Voormalig kwartiermaker en wethouder van Weesp, Jan Heybroek, raadt minister Donner van Binnenlandse Zaken aan om het wetsvoorstel voor de GV4-fusie terug te trekken. Hij zei dit dinsdagavond in het televisieprogramma Driekwart Weesp.

Volgens hem leidt een geforceerde behandeling in de Tweede Kamer tot een G3-fusie tussen Muiden, Naarden en Bussum. “Dat wordt voor Weesp in de toekomst een probleem”, aldus Heybroek.

Het kabinet heeft al een voorstel klaarliggen voor het samenvoegen van de gemeenten Weesp, Muiden, Naarden en Bussum (GV4). Bussum is daar fel tegen en dat heeft het besluit door de Tweede Kamer ernstig opgehouden. Naarden en Muiden hebben inmiddels hun standpunt veranderd van vóór naar tegen de GV4, zodat de zaak nog lastiger is komen te liggen. Het wachten is nu op het advies van minister Donner aan de Tweede Kamer.

Volgens Heybroek was het de afgelopen jaren moeilijk om als college van Weesp eensgezind te zijn over de fusie, omdat de grootste coalitiepartij, de WSP, fel tegen de fusie was. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant