Donkere wolken boven gemeentefusie
Donkere wolken boven gemeentefusie

Weesp blijft achter fusie met Muiden, Naarden en Bussum staan

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

 

Weesp blijft voorstander van een GV4-fusie met Muiden, Naarden en Bussum. Dat heeft burgemeester Bart Horseling vrijdag nog maar eens benadrukt. Burgemeester Milo Schoenmaker van Bussum maakt maandag op een speciaal belegde persconferentie bekend dat Bussum open staat voor een fusie met alleen Naarden en Muiden. Hierbij valt Weesp buiten de boot.

Dit nieuwe standpunt van Bussum is donderdag besproken in een besloten vergadering van de gemeenteraad. Tot maandag wil de gemeente niks hierover kwijt, omdat eerst de buurgemeenten Naarden, Muiden en ook afvaller Weesp moeten worden ingelicht. Dat was tot vrijdagmiddag nog niet gebeurd.

Onduidelijk is nog of gestreefd wordt naar een volledige fusie met Naarden en Muiden, of via de zogeheten Ten Boer variant. Daarbij fuseren de drie gemeenten ambtelijk, maar blijft Muiden bestuurlijk zelfstandig.

Burgemeester Horseling van Weesp laat weten dat de gemeente nog niet geïnformeerd is en de persconferentie van maandag afwacht. Het is de bedoeling dat de Tweede Kamer spoedig een besluit neemt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant