Vanaf links: Naomi, Chantay, Antonio uit Weesp, Gabriëlle en Annelotte van 5th Events.
Vanaf links: Naomi, Chantay, Antonio uit Weesp, Gabriëlle en Annelotte van 5th Events.

Jongerenfeest in de MatchZO als schoolopdracht

Algemeen

WEESP Uitgaan valt niet mee als je nog geen achttien bent. Festivals, feesten, clubs en ook veel cafés laten minderjarigen niet toe om problemen rond de alcoholwetgeving te vermijden. Maar naar de frisdisco ga je op die leeftijd ook niet graag meer. De oplossing vindt vrijdag 25 mei plaats in de MatchZO in Driemond.

Daar houden vijf jongeren, waaronder Antonio Serra uit Weesp, het 16+feest Summer Night met onder meer met DJ Ramos. "Voor onze opleiding Media- en Entertainment Management moeten we een themafeest organiseren", steekt woordvoerster Chantay Muringen (21) van wal. "Omdat we uit ervaring weten dat er voor jongeren in Driemond, Weesp, Nigtevecht en Nederhorst weinig te doen is op uitgaansgebied, besloten we er een jongerenfeest van te maken - met als thema een combinatie van zomer en neon."


Bij de zoektocht naar een geschikte locatie kwamen ze uit bij sport- en activiteitencentrum MatchZO in Driemond: "Daar hebben ze ervaring met evenementen, er is goede beveiliging beschikbaar én het is op fiets- en scooterafstand voor onze doelgroep." Summer Night wordt een feest voor jongeren van 16 tot en met 25 jaar. De line-up bestaat uit vier verschillende dj's waaronder Ramon Westland uit Weesp, onder jongeren beter bekend als DJ Ramos. Er wordt alleen alcohol verkocht aan jongeren die kunnen aantonen dat ze 18+ zijn. 

Tickets à € 12,49 via www.5thevents.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant