Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Café Vechtzicht: Weespers beslissen zelf wat voor café dit wordt

B2B

WEESP - Als het aan Ilan Zvi ligt dan zou hij het wel weten. Dan werd Vechtzicht een eetcafé waar mensen overdag en 's avonds kunnen genieten van een hapje en een drankje. Met het nachtleven is hij als horecaondernemer wel klaar. Maar is Weesp al wel toe aan een eetcafé op de hoek van de Slijkstraat? Of willen de inwoners op deze plek liever weer een ouderwetse, bruine kroeg? Zvi hoopt er eind 2018 achter te zijn.

De meeste Weespers kennen Ilan Zvi vooral van The Chaplin, het café dat hij van 1991 tot 1996 in hetzelfde pand runde waar nu Vechtzicht zit, maar hij was bijvoorbeeld ook de initiatiefnemer achter tapasbar Alhambra (nu BLOOM Kitchen Bar), honderd meter verderop aan het Achterom.

Gouden jaren
"Toen ik eind jaren tachtig als horecaondernemer in Weesp begon, waren het gouden jaren", blikt Zvi terug. "Pizza's, shoarma, cafés, daar kon je jarenlang goed geld mee verdienen. De crisis veranderde alles. Ik heb nooit alleen van de horeca hoeven leven, want ik doe er nog van alles naast, maar in het hele land gingen horecazaken over de kop. Ook dit pand op de hoek Slijkstraat/Hoogstraat kreeg ik terug toen de vorige uitbater het niet redde. Omdat leegstand nooit goed is én omdat dit pand een echte kroegsfeer uitademt, besloot ik het zelf weer eens te proberen in de Weesper horeca."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant