Afbeelding
Foto: André Verheul

Gemeentebestuur scherpt portefeuilles wat aan

Politiek

WEESP - De kersverse wethouders van WSP, D66 en GroenLinks hebben hun portefeuilles wat aangescherpt. Het moet er voor zorgen dat beter vast staat wie waar verantwoordelijkheid voor heeft. 

Wethouder John Vos (WSP) wordt de komende twee maanden samen met wethouder Leon de Lange (D66) verantwoordelijk voor Weespersluis, het bouwproject voor de Bloemendalerpolder. Ze voeren samen gesprekken met de GEM Bloemendalerpolder, zeg maar de groep bouwers. 

Een ander deel van zijn portefeuille staat Vos weer af: de ontwikkeling op de locatie van de Kostverlorenflat. Dat wordt een klus voor wethouder Maarten Miner (GL). De overdracht wordt gedaan omdat Vos vlakbij de gesloopte flat woont en daardoor als buurtbewoner direct belanghebbende is. 

Wethouder Miner aan de slag met mobiliteit
Wethouder Miner heeft verder de rol van projectwethouder 'mobiliteit' toegewezen gekregen. Een opvallende zet omdat wethouder De Lange de portefeuille 'verkeer en vervoer' heeft. Het gemeentebestuur laat weten dat het thema 'mobiliteit' vooral gezien moet worden vanuit het aspect van duurzaamheid, wat weer onderdeel is van de portefeuille van wethouder Miner. De twee wethouders zullen samen optrekken. 

Wethouder De Lange buigt zich over subsidies
Wethouder De Lange heeft in zijn portefeuille het onderwerp 'subsidies'. Het gemeentebestuur benadrukt dat de wethouder zich op dat vlak vooral bezig gaat houden met het 'subsidiebeleidskader'. Elke wethouder is verder verantwoordelijk voor zijn of haar 'eigen' subsidies. 

Het gemeentebestuur buigt zich verder nog over de invulling van de portefeuille 'Binnenstad'. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant