Afbeelding
Foto: André Verheul
B&W-gesprek

Meer laadpalen is kwestie van meer aanvragen

Natuur en Milieu

WEESP - Het aantal laadpalen voor elektrische auto's is in Weesp "best wel weinig", zegt Maarten Miner (GroenLinks), de kersverse wethouder van Duurzaamheid. Hij roept inwoners en bedrijven op om dat aantal omhoog te krikken.

In zijn eerste B&W-gesprek met het WeesperNieuws zegt Miner: "De wethouder van Duurzaamheid kan er niet voor zorgen dat er straks 200 laadpalen in Weesp staan. Iedereen moet daar een bijdrage aan leveren."


Klik in de player om de wethouder zelf aan het woord te horen
 

Aanvragen
Daarmee bedoelt hij dat een duurzamer Weesp het niet van de openbare laadpalen alleen moet hebben. Het zullen de laadpaalaanvragen van inwoners en bedrijven zijn die echt zoden aan de dijk zetten.

Wanneer een inwoner geen parkeerplek op eigen terrein heeft, kan er voor een openbare parkeerplaats in de buurt een aanvraag worden gedaan. Als die paal wordt toegewezen, wordt dat een openbare laadpaal.

Duurt lang
Zo'n aanvraag duurt lang: soms wel meer dan een jaar. Dat heeft onder meer te maken met de bezwaarprocedure die moet worden doorlopen.

Miner: "Je ziet dat de zorgvuldigheid zich slecht verhoudt tot de haast die we met verduurzamen willen maken. Maar die zorgvuldigheid is ook belangrijk."

Van drie naar elf
Weesp telt nu drie openbare laadpalen (Oudegracht en Aquamarin). Daar komt er binnenkort één bij (Kostverlorenstraat). Er zitten volgens de gemeente nog zeker zeven aanvragen voor openbare laadpalen in de pijplijn, onder andere aan de Julianastraat, in Aetsveld en bij sportpark Papelaan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant