Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Verbouwing Vechtstede van start

Buurt / wijk

WEESP - De verbouwing en uitbreiding van het Vechtstede College aan de Amstellandlaan gaat deze week van start. De school heeft de leerlingen maandag geïnformeerd over de werkzaamheden en de overlast.

De verwachting is dat de verbouwing een jaar duurt. "Een grootscheepse verbouwing in een school waar alle lessen gewoon gegeven worden, is een ingrijpende gebeurtenis. We zullen er alles aan doen om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Na de verbouwing is het ruimtegebrek eindelijk opgelost", zo laat de school weten.

Vechtstede wordt stuk groter
Het Vechtstede College krijgt er veel ruimte bij: "Beide aula's worden vergroot, er komen nieuwe studieruimtes voor de onder- en bovenbouw en er komen 13 nieuwe lokalen." Dat betekent dat de school na volgend schooljaar geen gebruik meer hoeft te maken van de noodlokalen op het schoolplein en de lokalen op het Casparus College.

Deze week start de aannemer met de inrichting van de bouwplaats. Hierdoor wordt het schoolplein kleiner. Voor de onderbouwleerlingen die met de fiets komen wordt de toegang van de school verplaatst naar de ingang bij de gymzaal. Voor de bovenbouw wordt de parkeerplek voor scooters verplaatst naar de rechterkant van de noodlokalen. De komende tijd is er veel bouwverkeer rondom de school. Van de leerlingen wordt verwacht dat ze goed opletten en alle aanwijzingen opvolgen.

Ter geruststelling: tijdens toetsweken worden de werkzaamheden stilgezet.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant