Vanaf links: Petra Feddema, Eric Hage, Marije Hage en Nora Schenk.
Vanaf links: Petra Feddema, Eric Hage, Marije Hage en Nora Schenk. Foto: Eric Hage

Komende zondag: 'Feestje in de Kerk'

Cultureel

WEESP - Komende zondag staat er een bijzondere kerkdienst op het programma in de Grote Kerk. Een kerkdienst voor iedereen, dus ook voor mensen die nooit naar de kerk gaan. En waarbij religie geen hoofdrol speelt, maar juist verbinding en inspiratie. Iedereen is uitgenodigd: welk geloof (of juist niet) je ook hebt.

Dominee Marije Hage speelde al een tijdje met het idee om zoiets te organiseren. Marije Hage: "De vraag die bij mij opkwam was: hoe zouden mensen die (bijna) nooit naar de kerk gaan een viering inkleden? Wat inspireert hen? Hoe kunnen we van elkaar leren?. En is er iets dat ons bindt?"

Samen met Petra Feddema, Eric Hage en Nora Schenk ging Marije om de tafel, en zo ontstond het '‘Feestje in de Kerk'. Wat gaat er gebeuren? Er komt livemuziek. Twee zangeressen uit Weesp, Marinka Hilders en Pauline de Groot, zingen een aantal liedjes. Kai von Rosenberg doet de gitaarbegeleiding. En er komen verschillende sprekers. De Syrische Dima Najjar gaat vertellen over de verbinding die ze heeft gevonden tijdens de bizarre reis die zij als vluchteling uit Syrië heeft gemaakt. Victor Ferrero komt praten over zijn liefde voor mensen,

Feestje in de Kerk is zondag om 10.00 uur in de Grote Kerk. 

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant