Afbeelding

C.J. van Houtenlaan en Groeneweg maandenlang afgesloten

Buurt / wijk

WEESP - De herinrichting van de Van Houtenlaan en de Groeneweg gaat vandaag van start. Het traject wordt gefaseerd afgesloten en dat komt neer op maandenlange omleidingen en overlast. 

De eerste fase, het stuk tussen Van Houtenlaan nummer 8 tot aan de Singel duurt van 4 juni tot en met 4 juli. Het riool wordt vervangen, de straat wordt heringericht tot 30 km/zone en er worden parkeerplekken verplaatst. 

Gedurende deze periode zijn de huizen binnen deze fase alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Voor gemotoriseerd verkeer geldt een omleiding via de Irenelaan, het Buitenveer, de Achtergracht en de Groeneweg. Voor voetgangers komen er loopschotten. Het Gezondheidsgebouw en Zorgcentrum Oversingel zijn bereikbaar via de Aetsveldselaan en de Hugo de Grootlaan. Ook het parkeerdek van de Albert Heijn blijft bereikbaar, maar wordt zeer waarschijnlijk een blauwe zone waar met een parkeerschijf maar een uur geparkeerd mag worden. De laad- en losplaats, waar nu ook geparkeerd mag worden, wordt afgesloten. 

De herinrichting bestaat uit vijf fasen, de laatste loopt tot eind oktober. Voor elke fase gelden andere maatregelen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant