Parkeerplaats station loopt over
Parkeerplaats station loopt over Dirk-Jan Baas
B&W-gesprek

'Het was een goed gesprek over parkeren'

Buurt / wijk

WEESP - Wethouder Léon de Lange (D66) kijkt met een goed gevoel terug op de avond waarop hij met centrumbewoners het onderwerp 'parkeren' besprak. "Het was op een positieve manier verhit", zegt hij in het wekelijks B&W-gesprek met het WeesperNieuws.

Op weg naar een nieuw parkeerbeleid, met onder andere een regeling met parkeervergunningen, bespreekt het college van B&W het parkeeronderzoek en de conclusies en aanbevelingen die daaruit volgen. Daarna volgt een voorstel aan de raad.

Goed gesprek
Centrumbewoners waren als eerste in de gelegenheid om het gesprek erover aan te gaan. "Het was een goed gesprek, er waren zo'n 90 mensen. Natuurlijk bracht het commotie met zich mee, maar mijn indruk is dat iedereen het probleem onderkent."

Kanttekeningen
De Lange vond dat de oplossingen die de deskundigen in het parkeeronderzoek aandragen over algemeen positief zijn ontvangen. Natuurlijk waren er ook kanttekeningen. Zo vragen centrumbewoners zich af waarom het betaald parkeren tot 20.00 uur 's avonds zou moeten worden verlengd. "Die suggestie nemen we zeker mee in de uiteindelijke afweging", aldus De Lange.

Klik in de player om de wethouder aan het woord te horen.

Bijeenkomsten
De bijeenkomst met centrumbewoners was op 16 mei. Na het gesprek met WeesperNieuws vond de avond voor het Herensingelkwartier plaats. Op 21 juni komen de bewoners van het Stationsgebied aan de beurt. Op een nader te bepalen datum is er een afsluitende bijeenkomst voor 'de overige gebieden'.

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant