Veteranen hebben veel verhalen te vertellen.
Veteranen hebben veel verhalen te vertellen. Foto: Archieffoto: Jessica de Jong

Publiek wordt betrokken bij regionale Veteranendag

Algemeen

BUSSUM - Veteranen uit Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum én Weesp worden zaterdag in het zonnetje gezet op de Regionale Veteranendag in Bussum.

Het is voor het eerst dat de dag regionaal wordt gevierd. De reden is dat de belangstelling terug liep. Daarom bundelen de gemeenten hun krachten. Met name jongere veteranen worden van harte uitgenodigd om te komen. 

Betrekken
Burgemeester Han ter Heegde vindt het heel belangrijk zijn waardering uit te spreken voor de veteranen. "Bij het grote publiek is niet veel bekend over militairen op missie. Het is vaak 'ver van mijn bed'. Maar die militairen op uitzending maken veel mee. Het is niet altijd makkelijk. Een heel gezin kan lijden onder een uitzending en daarom vind ik het heel belangrijk dat we ook de partners en kinderen betrekken bij deze speciale dag."

Oude voertuigen
Op de dag staan de veteranen uiteraard voorop. Maar er is ook een leuk middagprogramma gemaakt zodat iedereen kan komen. Burgemeester Han ter Heegde uit Bussum denkt dat daar zeker animo voor is. "Als je kijkt naar 't Gooi Bevrijd, met veteranen die rondrijden in oude voertuigen, dan zie je hoeveel belangstelling daar voor is."

Kom allemaal
Publiek is meer dan welkom om oude militaire voertuigen te bewonderen, de expositie te bekijken en de stormbaan en klimwand te proberen. Regionale Veteranendag is zaterdag 9 juni tussen 13.30 en 16.30 uur vrij te bezoeken in Spant! in Bussum.

 

 

 

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief