<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

'Spoor is geen speeltuin, spoorlopen levensgevaarlijk'

WEESP "Ik kan niet genoeg benadrukken dat het spoor geen speelterrein is. Als een trein 140 kilometer per uur rijdt, heeft hij een remweg van enkele honderden meters. Het is echt levensgevaarlijk."

ProRail-woordvoerder René Vegter reageerde bij de NOS op het incident op het spoor bij Weesp, vrijdagavond. Zijn uitspraak is zo logisch als maar wat - maar kennelijk niet voor de groep jongelui die vrijdag besloot om bij de Lange Muiderweg over het spoor te klauteren. De machinist van de aanstormende trein moest een noodstop maken en voorkwam daarmee ternauwernood een drama. 

De ProRail-woordvoerder heeft geen idee hoe oud de kinderen waren die op het spoor liepen. "Wat je wel ziet, is dat vooral tieners vaak het risico nemen en geen idee hebben hoe gevaarlijk het is."

Machinist
ProRail meldt dat spoorlopen een levensgroot probleem is, vooral bij mooi weer. De gevolgen zijn groot, ook als er geen ongelukken gebeuren. Allereerst jaagt het de machinist een enorme schrik aan. De machinist die vrijdag op de kinderen afkwam, kreeg professionele hulp om de bijna-aanrijding te verwerken. 

Vertraging
Ook voor de dienstregeling heeft het gevolgen. Andere treinen krijgen van de verkeersleiding opdracht stapvoets verder te rijden om ongevallen te voorkomen. Dat ebt door naar andere treinen op het traject zodat uiteindelijk veel reizigers last van vertraging krijgen.

Boete
Wie betrapt wordt op spoorlopen, kan een boete krijgen van 140 euro.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.